Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2015 11:33 - Американската инвазия в Сирия започва
Автор: ivailonik Категория: Политика   
Прочетен: 3045 Коментари: 6 Гласове:
10

Последна промяна: 07.11.2015 12:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Автор: Тони Карталучи
САЩ обяви, че започва операция по внедряване на сухопътни войски в Сирия в лицето на специалните части. Вашингтон Пост в статия озглавена "Обама възнамерява да задълбочи операциите в Сирия, чрез въвеждането на специалните части" пише следното:
"Президентът Обама изпраща малка дивизия в Северна Сирия, което маркира първото внедряване на американски сухопътни сили в раздираната от конфликт държава.

Мисията обозначава съществена преоценка на политиката, водена от САЩ в Сирия. Решителността да се преследва твърда победа срещу ИДИЛ е смекчена от притеснението, че Американски военни ще бъдат въвлечени прекалено сериозно в Сирийския конфликт.

Последното внедряване на Американски военни ще включва по-малко от 50 съветници по Специални Операции, които ще си сътрудничат със сили на съпротивата в борбата срещу ИДИЛ в северна Сирия, но няма да се ангажират в директни бойни действия, твърдят служители от администрацията на Обама."

Приемането на американски специални сили в Сирия е само началото. Въпреки че Американското правителство твърди, че тези мерки са насочени към неутрализирането на ИДИЛ, това всъщност е стъпка към създаването на отдавна търсените "буферни зони" или "зони за сигурност", в които Сирийското правителство не може да оперира. Американски военно-въздушни сили също ще прикриват тези специални сили, като по този начин ще се създаде зона, забранена за полети навсякъде където тези специални сили оперират. 

Крайният резултат, ако тези операции бъдат успешни, ще бъде разделянето и унищожението на Сирия като държава. Това е повече от чиста спекулация, а заключение направено от експерти на Брукингския институт в техни документи, обсъждащи политиката на САЩ в Сирия още преди 3 години - през 2012. 

В  Близкоизточния доклад #21 на Брукингския институт, издаден през Март, 2012 "Преценяването на опции за промяна на режима", пише: 
"Дипломатическите усилия трябва да се концетрират върху това как да се спре насилието и как да се осигури хуманитарен достъп. Това би довело до създаването на зони за сигурност и хуманитарни коридори, които трябва да бъдат охранявани от ограничена военна сила. Това разбира се, би опорочило американските цели в Сирия и би закрепило позициите на Асад във властта. От този момент нататък обаче е възможно широка коалиция с подходящ международен мандат да осигури принудително реализирането на американските интереси в Сирия."

Брукингският институт издава и нов документ от 2015, който буквално е озаглавен: "Деконструиране на Сирия: Нова стратегия за най-безнадеждната война на Америка" В него е написано: 
"Идеята е в Сирия да бъдат създадени зони за сигурност от умерени елементи. Американски, Британски, Саудитски, Турски, Йордански и както други арабски държави ще изпратят свои войски, осигурявайки подкрепа не само от небето, но и чрез сухопътни армии в лицето на специалните части. Този подход е благоприятстван от отворения пустинен терен в Сирия, който би позволил създаването на буферни зони. Последните лесно могат да бъдат охранявани, а възможни признаци на вражеска атака-отблъсквани. Това би станало чрез комбинация от технология и логистика, която външни сили биха осигурили на местните бойци в Сирия.

Ако Асад е прекалено глупав да се осмели да атакува тези зони или ако си позволи да принуди отдръпването на външните специални сили, той вероятно ще претърпи големи загуби в ответни въздушни атаки на коалицията, търсещи възмездие. Така би могло да се унищожи въздушната отбрана на Сирия-едно от предимствата, които тя притежава над ИДИЛ. Ето защо Асад, едва ли би прибягнал до такава неразумна мярка. "

За съжаление на американските политически стратези, САЩ и нейните партньори в региона трябва да се притесняват не само за Сирийското правителство, но и за Руските сили в региона. Русия, по покана на Дамаск, извършва военни операции в региона включително и по турската граница, където Америка отдавна се опитва да прокара зоните за сигурност. 

САЩ открито декларира намерението си да окупира и нахлуе в Сирия. Идеята е Сирия да се превърне в разпокъсана на малки, нефункциониращи, слаби зони и така самата държава да се превърне в деконструирана и нефункционираща държава. САЩ върши всичко това, без да е способна да назове нито една правдоподобна причина Сирия да се възприема като такава голяма заплаха за националната сигурност на САЩ. Също е важно да се подчертае, че САЩ действа в Сирия незаконно и без мандат на ООН. Още по-страшното е, че САЩ може да предизвикат ядрена война с Русия, която също оперира в района, но за разлика от САЩ напълно законна и по покана на законното, светско, демократично избрано правителство на Асад. 

Последните действия на САЩ са отчаян ход на американския политически и финансово-корпоративен елит, опериращ от Вашингтон и Уол Стрийт. Последни излушвания проведени пред Американския Сенат от Комитета по Въоръжените Сили не успяха да представят задоволителен аргумент за разгръщащия се криминален военен заговор в Сирия, особено в лицето на сегашната руска военна операция. Комитетът въпреки това представи на обсъждане пред Сената необходимостта от създаване на зони за сигурност, 

Това всъщност е един лошо скалъпен блъф. Внедряването на Американски специални части и възудшни сили, които оперират напълно нелегално на сирийска територия и заплашват нейната териториална цялост, ще отнеме време. Официалният брой на обсъдените американски специални части, които трябва да оперират на Сирийска територия, е не повече от 50. Сирия и нейните партньори в района могат да внедрят равен или дори по-голям брой въоръжени сили като "сигурни зони" срещу "сигурните зони". Пледирането пред ООН, че американските действия са незаконни, е разумна мярка. Тя би парирала евентуални конфронтации с американските сили, опериращи незаконно на чужда суверенна територия, без някой да ги е канил там. 

Ако Америка наистина беше заинтересована в унищожаването на ИДИЛ, те щеше да атакува нейните спонсори в лицето на Анкара и Рияд. Разбира се, това не се случи, защото от повече от година стана ясно, че съществуването на ИДИЛ в района ще се използва от САЩ за реализирането на техните геополитически цели в региона. Съдаването на ИДИЛ трябваше да послужи като претекст за запада и сунитските държави от залива за широка военна офанзива в Сирия за свалянето на неудобния им режим на Асад.

Ако Европа наистина иска да спре бежанската криза и експанзията на ИДИЛ, основен нейн приоритет трябва да бъде неутрализирането на пагубните политики на САЩ и нейните съюзници. Ако това не стане съвсем скоро ще имаме нова Либия, само че в Леванта. И понеже Европа най-вероятно няма да направи нищо, тъй като е подлога на САЩ, ключова роля в решването на кризата имат Сирия и нейните съюзници. Ако допуснат хаоса да завладее Сирия, както стана с Либия, нищо добро не чака света.

Източник на английски: http://www.activistpost.com/2015/10/us-invasion-of-syria-begins.html?utm_source=Activist+Post+Subscribers&utm_medium=email&utm_campaign=9221e9a716-RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_term=0_b0c7fb76bd-9221e9a716-387848389




Гласувай:
11



1. aboychev - ЕВРОПА
07.11.2015 12:53
Е ДОСТАТЪЧНО РАЗУМНА
И СИЛНА
ЗА ДА НЕ СЕ ПЪРЖЕ НА
ПРОПАГАНДНИТЕ ПОСЛАНИЯ
НА РУСКИЯ ИДИОТ
ПУТИН
И
НЕГОВИТЕ МЕКЕРЕТА
В МРЕЖИТЕ
цитирай
2. podvodni - Абойчев, ти си невероятен кретен и ...
07.11.2015 18:11
Абойчев, ти си невероятен кретен и идиот !
Искарай си мозъка от задника !
цитирай
3. aboychev - ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА ГРЕШКАТА НА 2., 3. и 4.
07.11.2015 21:48
ДА СЕ ЧЕТЕ:
.....ЗА ДА НЕ СЕ ВЪРЖЕ....
А НЕ:
.....ЗА ДА НЕ СЕ ПЪРЖЕ....
НА 2.:
ИЗГЛЕЖДАМ ТАКА ЗАЩОТО
ПРОСТО СЕ СТАРАЯ
ДА ПИША ПО РАЗБИРАЕМ ЗА ТЕБ И ТАКИВА КАТО ТЕБ НАЧИН
цитирай
4. ivailonik - Бойчев, защо пренасяш дискусията ...
07.11.2015 22:11
Бойчев, защо пренасяш дискусията на толкова примитивно ниво? Защо трябва да превръщаш всичко градивно в евтин дребнав спор на тема за или против Русия? Фактите, изложени в статията са непоклатими. Америка е империята, изживяваща се като световен агресор. Тя има право, може да прави каквото си иска- да беси, коли, да осакатява, да убива безнаказано, да проповядва морал, да съди кой крив и кой прав. По ръцете на американските ястреби още не е изсъхнала кръвта на милионите, избити в нелегалните войни в Ирак, а преди това в Афганистан. Да споменавам ли Виетнам, Камбоджа, Югославия и т.н. и т.н? Не ти ли е ясно, че империята погубва народи, сее смърт и разрушения, за да може мафията, която направлява политиката й да си пуска пипалата? Какво си се разхленчил за Русия. Направи си справка колко харчи Русия за отбрана и колко империята. Виж на картата колко военни бази има империята и колко Русия и дали тези на империята не са точно до гъза на Русия, провеждайки най- безцеремонно учения. Заради такива задръстеняци като теб България е на това дередже. Да я управляват престъпници и марионетки, изпълняващи поръчка да погубят народа ни.
цитирай
5. aboychev - ТАЗИ ФАТМАШКА ПРОПАГАДНА
07.11.2015 23:23
ТИ МОЖЕШ ДА Я НАРИЧАШ ДИСКУСИЯ
НА ВИСОКО НИВО
НО ТОВА НЕ Я ПРАВИ НИТО ДИСКУСИЯ
НИТО Й ДАВА НИВО
КАМО ЛИ ПЪК ГРАДИВНОСТ
ТЕМАТА ЗА ИЛИ ПРОТИВ РУСИЯ СИ Я ВЪВЕЛ
ТИ С ТЪПАНАРСКИТЕ ПОСЛАНИЯ ВЪВ ТАЗИ "СТАТИЯ"
ВЪОБРАЗЯВАЙ СИ ЧЕ ПОКАЗВАШ НИВО
ПОВТАРЯЙКИ КАТО ПАПАГАЛ СТАРИ КЛИШЕТА КАТО
Виетнам, Камбоджа, Югославия и т.н. и т.н?
ДА ЯСНО МИ Е ЧЕ ИМПЕРИЯТА ПОГУБВА НАРОДИ
ПОСЛЕ ГИ ОБЯВЯВА ЗА РУСНАЦИ
ТОВА ОТ 450 ГОДИНИ ГО ПРАВИ РУСКАТА ИМПЕРИЯ
В КОЯТО НЕ ЖИВЕЕ НИТО ЕДИН РУСНАК.
А БЪЛГАРИЯ Е НА ТУЙ ДЕРЕДЖЕ ЗАЩОТО ОТ 70 ГОДИНИ Я УПРАВЛЯВАТ
ЗАДРЪСТЕНЯЦИТЕ ПОСТАВЕНИ НА ВЛАСТ ТУКА ИМЕННО ОТ РУСИЯ
КЪМ КОИТО НАЙ-ВЕРОЯТНО ПРИНАДЛЕЖИШ И ТИ
ДИСКУТИРАЙ СИ С ПОДВОДНИ И ПОДОБНИ БУКЛУЦИ
АЗ СЪМ ТУК
ЗА ДА НЕДОПУСКАМ ВИЕ ДА ДАВАТЕ ОБЛИКА НА БЪЛГАРИЯ
КОЛКОТО ДО ЗАКОННИТЕ И НЕЗАКОННИТЕ ВОЙНИ
ПОМНИМ
И АФГАНИСТАН
И ЧЕЧНЯ
И ГРУЗИЯ
И ОКУПАЦИЯТА НА ЮЖНА И ИЗТОЧНА УКРАЙНА КОЯТО ПРОДЪЛЖАВА И СЕГА
Да споменавам ли
И УНГАРИЯ,
И ЧЕХОСЛОВАКИЯ
И ПОЛША
И АНГОЛА
И НИКАРАГУА
ОКУПАЦИОННИ ВОЙСКИ В СИРИЯ В МОМЕНТА ИМА САМО РУСИЯ
И ЗА ТОВА СА ВИНОВНИ САЩ
ЗАТОВА СА ДЛЪЖНИ ДА ВЪЗСТАНОВЯТ ПАРИТЕТА
И ДА ИЗХВЪРЛЯТ РУСКИТЕ УБИЙЦИ ОТ ТАМ
цитирай
6. zaw12929 - ТОВА Е ЦЕЛТА СИРИЯ ПОРЕДНАТА КОЛОНИЯ НА САЩ
08.11.2015 09:20
НА КАЗАНОТО: "Ако Асад е прекалено глупав" СЪОТВЕТСТВА " САЩ открито декларира ГЛУПАВОТО СИ намерението си да окупира и нахлуе в Сирия. Сирия да се превърне в... деконструирана и нефункционираща държава.

ТОВА Е ЦЕЛТА СИРИЯ ПОРЕДНАТА КОЛОНИЯ НА САЩ, ТЕРИТОРИЯ НА ВЕЛИКА ИЗРАЕЛСКА ИМПЕРИЯ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ivailonik
Категория: Политика
Прочетен: 28193
Постинги: 17
Коментари: 38
Гласове: 43
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930